Bezoek docenten

De directeur en twee docenten van de basisschool Profesora Zdenka Matejka brachten van 21 t/m 23 pril een bezoek aan Meppel. Zij bezochten de Stenden hogeschool en lieten zich daar informeren over de uitwisseling en begeleiding van buitenlandse studenten in Holland. Ook brachten zij een bezoek aan de Mackayschool voor speciaal onderwijs. Met deze laatste school wordt in juni 2024 een uitwisseling vanuit Most naar Meppel georganiseerd. De delegatie van basisschool Zdenkja Matejka bestond uit:

Hana Amjová, directrice
Pavla Gábelová, docente
Marie Hejcová, docente

Vier docenten van de Vissy Odborna Skola brachten van 23 t/m 28 april een bezoek aan Meppel. De delegatie bestond uit:

Tereza Lahmerova, docente verpleegkunde
Radka Sramkova, docente verpleegkunde
Eliska Kaliskova, docente fysiotherapie
Eliska Paleckova, docente psychologie en adjunct-directeur

click on photo to enlarge

 

 

 

 

 

 

 

 

De docentes brachten een bezoek aan het Isala ziekenhuis, het Drenthe College en een instelling voor gehandicaptenzorg. In het Stadhuis van Meppel kregen zij een uiteenzetting over de verschillende onderwijsvormen in Meppel.
Zij maakten bovendien de festiviteiten rond Koningsdag mee en waren bij de aubade de speciale gasten van burgemeester Korteland.

Bezoek studentes

Van 23 april t/m 15 mei zullen Hana Solnarova en Vanesa Miletinova, twee verpleegkundige studentes van de Vissy Odborna Skola,  stagelopen in verzorgingshuis de Berghorst te Staphorst.
De begeleiding wordt verzorgd door stagebegeleidsters van het Drenthe College en de Berghorst.

De Bazuin naar Most

Muziekvereniging De Bazuin uit Meppel zal van 12 t/m 15 september een concertreis naar Most maken. Op zaterdag 14 september geeft het orkest als onderdeel van het jaarlijkse muziekfestival een concert in de Maria Hemelvaartkerk te Most.