1999 - 2024: 25 jaar Stedenband Most-Meppel!

Stedenband Most – Meppel

Sinds 30 oktober 1999 hebben de Gemeente Meppel en de Tsjechische Gemeente Most (Noord-Bohemen) een officiële stedenband. In 1997 heeft de Rotary Club Meppel het initiatief genomen om met de Gemeente Meppel, de Rotary Club Most en de Gemeente Most de mogelijkheden voor een jumelage te bespreken. Op 30 oktober 1999 hebben de burgemeesters mr. C.Bijl van Meppel en Ing. J.Šulc van Most in Meppel de ‘Samenwerkingsovereenkomst ten behoeve van een Stedenband tussen Most en Meppel’ ondertekend. De Gemeente Meppel heeft het ontwikkelen en uitvoeren van de activiteiten voor de Stedenband opgedragen aan de Stichting Stedenband Most-Meppel. Op 30 oktober 2009 hebben de burgemeesters mr. Joh.C.Westmaas van Meppel en Ing. V.Vozka van Most de Stedenband herbevestigd door in Most een nieuwe Samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Op het gebied van kunst, cultuur en muziek, sport, onderwijs en overheid zijn er inmiddels diverse activiteiten en uitwisselingen geweest. In verband met het 20-jarig jubileum van de Stedenband in 2019 werden in dat jaar verschillende activiteiten georganiseerd.

Toelichting website

Op deze site ziet u informatie over het ontstaan van de Stedenband en de organisatie van de contacten tussen Meppel en Most. Via de tab Activiteiten, gevolgd door de categorie en het jaartal bereikt u een digitaal archief met de gegevens van de uitwisselingen en activiteiten die vanaf het begin hebben plaatsgevonden. Er is dankbaar gebruik gemaakt van de vele verslagen in de Meppeler Courant. Onder de tab Fotoboek zijn fotoreportages en links naar video-bestanden uit diverse bronnen opgenomen. Een Tsjechische versie van de homepage is vanuit het menu beschikbaar via Česká verze, een Engelse versie via English version

Website vernieuwd

De startpagina’s en de activiteitenpagina’s vanaf 2019 zijn in een nieuw format samengesteld. De overige pagina’s blijven in het oorspronkelijke format beschikbaar.

25-jarig jubileum

In 2024 bestaat de stichting Stedenband Most-Meppel 25 jaar. In de Meppeler Courant van vrijdag 17 januari 2023 verscheen een eerste reportage over dit jubileum. Lees verder.